Studentliv

Att välja rätt utbildning är viktigt för att man ska orka satsa under fem års tid på sin karriär, men det är minst lika viktigt att man trivs med studentlivet som helhet och vad det har att erbjuda.

LTU är Skandinaviens nordligaste Tekniska universitet. Tycker du om hundspann, snöskotersafari och att vandra bland björnar och berg har du kommit helt rätt. Skämt å sido, men gillar du snö är det definitivt fördelaktigt! En stor del av alla studenter flyttar upp till oss, vilket gör att många ser livet kring studenterna som en viktig del i ens nya vardag. Fester, sittningar, evenemang och skidresor är bara några av de aktiviteter som studenterna brukar uppskatta.

Sittning

Sittningar anordnas ofta av någon av skolan sexmästerier. Det finns både fina och fula, långa och korta. En finsittning har ofta klädkod kavaj eller vid riktigt fina tillställningar kostym, medan en fulsittning ofta tilldelas ett tema såsom “Mexikanskt” eller “Afterski”.

Lunchföreläsning

Det första en student brukar tänka när personen hör lunchföreläsning är naturligtvis GRATIS LUNCH! Men, dessa förläsningar bjuder ofta på mycket inspiration och motivation, och kan handla om allt ifrån hur en person parallellt med studierna startade upp sitt eget företag, till hur det är att sitta som VD på ett av Sveriges största bolag.

I-Frukost

Ungefär en gång per läsperiod bjuder sektionen in till den billigaste hotellfrukosten du någonsin kommer äta. Som kårmedlem är det helt gratis och frukosten består av rykande färskt kaffe, nygräddade våfflor, färskt bröd och mycket mer. Självklart erbjuds det även glutenfritt, veganskt och vegetariskt alternativ.

Dodgeballen

I ett antal år har det lyckade eventet Dodgeballen ägt rum. En helg fylld av aktiviteter, sittningar och tävlingar tillsammans med ett team du själv skapar. Bjud upp dina motståndare från Sveriges allra sydligaste breddgrader och tävla om en ärofylld titel som Dodgeball-Mästare!

Sektionsmöte

Sektionsmöten äger rum minst fyra gånger per år och är en av de främsta möjligheterna för dig att påverka utbildningen och studentlivet därtill. Mötena är sektionens högst beslutande organ och det är helt upp till dig som medlem vad som ska diskuteras. Traditionsenligt bjuder sektionen på mat och fika under denna tillställning, vilket gör att det förutom att vara ett bra tillfälle att diskutera på och skapas en trevlig stämning kring eventet. Vi ses där!

Case-tävling

I:are är kända för sitt driv, sitt engagemang och sin tävlingsinriktade personlighet. Tillsammans med företag arrangeras en mängd olika casetävlingar där du tillsammans med ett team får chansen att visa vad just ni går för i olika situationer av problemlösning. TIMES som är en internationell casetävling och I-Case Challenge som arrangeras tillsammans med de andra stora I-skolorna i Sveirige är exempel på dessa tävlingar.

Evenemang

De evenemang som listas ovan är bara några av de som brukar vara uppskattade av våra studenter. Det arrangeras mängder av event varje år, vissa återkommande och andra helt skräddarsydda efter önskemål från företag eller studenterna själva. I-Hörnan, tjejkvällen, företagsmingel, LTU Big Air är bara några exempel på vad studentlivet mer har att erbjuda.