Daniel Smirat

Daniel Smirat studerade på Luleå tekniska universitet mellan 2012-2018 och lämnade universitetet med både en civilingenjörsexamen i Industriell ekonomi och en examen i ekonomi kandidat. Under hans studietid var han medlem i teknologkåren och valberedningen för I-sektionen samt ordförande för socialdemokraternas studentförening på campus. Hans karriär initierades på Luleå kommun där han har utvecklats och har nu befattningen vice ordförande. Han har sedan dess arbetat som busniess developer, delivery and project manager och är nu VD på Gemometrics AB, som tillverkar och utvecklar instrument för gemmologi. Parallellt med rollen som VD arbetar han också som vice ordförande och medlem i kommunalrådet för Luleå Kommun och medlem i styrelsen för Lulebo AB.

0 (3)

Moa Isgran

Alumniutskottet har äran att presentera Moa Isgran som gäst till årets upplaga av I-Hörnan.
Efter sitt internship inom verksamhetsutveckling vid Bosch Rexroth tog Moa examen 2016. Därefter följde arbete på Knowit som konsult inom förändringsledning och strategi, samtidigt som hon i rollen Social Network Manager drev Knowits sociala nätverk. I rollen som senior konsult lämnade Moa Knowit och tog anställning på det världskända och globala företaget Gartner, även här i rollen som konsult. Under sin studietid kunde man följa Moa som studentbloggare på LTU, men även möta henne i kassan på Ica Porsön. Moa började sin resa inom i-sektionen som Idesixare, och fortsatte inom i-styrelsen som ordförande för Arbetsmarknadsutskottet. Trots sin relativt korta arbetskarriär har Moa hunnit samla på sig en imponerande meritlista inom främst konsultyrket.

Utöver sin professionella karriär har Moa varit delaktig i flertalet volontärarbeten. Vid blott 18 års ålder gick hon med i Röda Korset som Första hjälpare, innan det deltog hon i frivilliga ungdomsbrandkåren och besitter nu samma kunskaper som en brandman. Utöver det har Moa arbetat som engelsklärare och konstruktör på ett barnhem i Thailand.

Johan Aaro

Johan Aaro, strategisk inköpare på Atlas Copco, var under sin studietid aktiv i allt från i-sektionen till teknologkåren där han var ordförande. Samt har han suttit i universitetsstyrelsen som studentrepresentant. Johan utförde också ett uppdrag för utbildningsdepartementet. Där var han en av tre att utföra uppdrag under en halvårsperiod. Uppdraget gick ut på att lämna in förslag på styrelseordförande och övriga styrelseledamöter för LTU.

Som strategisk inköpare på Atlas Copco är Johans huvuduppgift att stödja affärsområdes- och divisionsledningar i viktiga beslut rörande bland annat leverantörs- och teknologistrategier och leda kommersiella förhandlingar. Parallellt med sitt arbete på Atlas Copco driver Johan också företag där han håller i olika typer av förhandlingsutbildningar i syfte att utveckla företags förhandlingsförmåga på olika nivåer.

IMG_9669

Agnes Jensen

Nästa alumn är Agnes Jensen som studerade på LTU mellan 2009-2014. Agnes startade sin professionella karriär som hållbarhetskonsult åt Nordic Choice Hotels där hon undersökte och gav rådgivning angående olika hållbarhetslösningar. Därefter arbetade hon som marknadsanalytiker på Fortum, innan Agnes började på Vattenfall där hon tidigare har arbetat som strategianalytiker men är numera strategirådgivare.

Agnes karriär har gått snabbt sedan hennes examen och har inte enbart uppnått respektingivande positioner på stora företag utan blev även under 2019 nominerad till Årets Kraftkvinna. En utmärkelse som går till en kvinna i energisektorn som imponerar både med sin kompetens samt med sitt jämställdhetsarbete.

Under sin studietid var Agnes väldigt aktiv och var bl.a medlem i programrådet, ordförande i idesix samt både styrelsemedlem och ordförande för i-sektionen.